Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super mięsko na niedzielny obiad
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i rozbić tłuczkiem, ja użyłem grubszej foli bo wtedy mięso się nie rozleci. Następnie każdy rozbity filet, posypać do smaku solą i pieprzem i odłożyć na kilka minut w chłodne miejsce. W między czasie posiekać natkę pietruszki. Schłodzone masło pokroić w poprzek na paski o szerokości 2 cm, po czym obtoczyć obficie w posiekanej natce pietruszki i dłonią uformować wałek. Gotowe masło ułożyć na brzegu kotleta, zwinąć w roladkę, zawijając brzegi. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej, tą czynność powtórzyć dwa razy. W rondlu rozgrzać olej i smażyć mięso na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowy. Podawać do obiadu z miksem sałat i ziemniakami. SMACZNEGO.