Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67519
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1860
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67519
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1860
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy na 3-4 płaty (w zależności jak dużą pierś mamy). Rozbijamy. Każdy filet z osobna przyprawiamy czosnkiem granulowanym, przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem z dwóch stron. Odstawiamy na ok.15min do lodówki. Pieczarki i cebulkę drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju smażymy pieczarki, dodajemy cebulkę. Pod koniec smażenia przyprawiamy vegetą. Ser zółty kroimy w paseczki. Na filetach układamy pieczarki, kilka paseczków sera zółtego. Zwijamy ciasno tworząc rulonik. Obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej dwukrotnie. Podsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez około 10-15 minut. Przed wyjęciem na każdy devolay kładziemy plasterek sera zółtego.