Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 778
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 77
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 778
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 77
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy na 3-4 płaty (w zależności jak dużą pierś mamy). Rozbijamy. Każdy filet z osobna przyprawiamy czosnkiem granulowanym, przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem z dwóch stron. Odstawiamy na ok.15min do lodówki. Pieczarki i cebulkę drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju smażymy pieczarki, dodajemy cebulkę. Pod koniec smażenia przyprawiamy vegetą. Ser zółty kroimy w paseczki. Na filetach układamy pieczarki, kilka paseczków sera zółtego. Zwijamy ciasno tworząc rulonik. Obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej dwukrotnie. Podsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez około 10-15 minut. Przed wyjęciem na każdy devolay kładziemy plasterek sera zółtego.