Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Devolay z masełkiem czosnkowym to mój pomysł na przepyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Filet z kurczaka panierowałam w bułce tartej i serze żółtym. Dzięki temu panierka była pyszna i chrupiąca. Furorę zrobiło masełko czosnkowe, które pięknie wypłynęło po przekrojeniu. Musicie koniecznie go zrobić.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15719
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4743
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 409
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15719
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4743
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 409
Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie delikatnie rozbijam. Mięso przyprawiam z każdej strony. W misce przygotowują masełko czosnkowe. Umieszczam masło, czosnek starty na tarce oraz świeżą natkę pietruszki i sól. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Na każdy kawałek mięsa układam masło czosnkowe a następnie delikatnie zwijam w rulon zawijając również boki. Dzięki temu masło nie będzie nam się wylewać podczas smażenia. Każdą roladkę panieruję kolejno: mąka, jajko, oraz bułka tarta którą wymieszałam wraz z serem żółtym startem na tarce o grubych oczkach. Aby panierka się lepiej trzymała po panierowaniu w bułce tartej ponownie panieruję w jajku a na koniec ponownie w bułce tartej i serze żółtym. Roladki smażę na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony. Devolay podałam z ziemniakami i surówką. wyszły Naprawdę przepyszne. Polecam serdecznie.