Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Devolay z masełkiem czosnkowym to mój pomysł na przepyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Filet z kurczaka panierowałam w bułce tartej i serze żółtym. Dzięki temu panierka była pyszna i chrupiąca. Furorę zrobiło masełko czosnkowe, które pięknie wypłynęło po przekrojeniu. Musicie koniecznie go zrobić.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4349
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 996
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1214
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4181
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 17243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4349
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 996
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1214
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4181
Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie delikatnie rozbijam. Mięso przyprawiam z każdej strony. W misce przygotowują masełko czosnkowe. Umieszczam masło, czosnek starty na tarce oraz świeżą natkę pietruszki i sól. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Na każdy kawałek mięsa układam masło czosnkowe a następnie delikatnie zwijam w rulon zawijając również boki. Dzięki temu masło nie będzie nam się wylewać podczas smażenia. Każdą roladkę panieruję kolejno: mąka, jajko, oraz bułka tarta którą wymieszałam wraz z serem żółtym startem na tarce o grubych oczkach. Aby panierka się lepiej trzymała po panierowaniu w bułce tartej ponownie panieruję w jajku a na koniec ponownie w bułce tartej i serze żółtym. Roladki smażę na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony. Devolay podałam z ziemniakami i surówką. wyszły Naprawdę przepyszne. Polecam serdecznie.