Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy pod wodą, suszymy i rozbijamy na kotlety. Doprawiamy przyprawami, solą, pieprzem itp. Smarujemy wierzch żurawiną i robimy rolady wokół kawałka sera żółtego. Obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na patelni.
Usmażone kurczaki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy tłuszczem z patelni, dodajemy 2 łyżki wody, na wierzch kładziemy masło z lodówki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni. Smacznego!