Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 309
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2498
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 309
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2498
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy pod wodą, suszymy i rozbijamy na kotlety. Doprawiamy przyprawami, solą, pieprzem itp. Smarujemy wierzch żurawiną i robimy rolady wokół kawałka sera żółtego. Obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na patelni.
Usmażone kurczaki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy tłuszczem z patelni, dodajemy 2 łyżki wody, na wierzch kładziemy masło z lodówki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni. Smacznego!