Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6226
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1918
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6226
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1918
 
         
         
                Składniki
Pierś z kurczaka myjemy pod wodą, suszymy i rozbijamy na kotlety. Doprawiamy przyprawami, solą, pieprzem itp. Smarujemy wierzch żurawiną i robimy rolady wokół kawałka sera żółtego. Obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na patelni.
Usmażone kurczaki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy tłuszczem z patelni, dodajemy 2 łyżki wody, na wierzch kładziemy masło z lodówki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni. Smacznego!