Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste, konkretne i bardzo aromatyczne danie z grochem łuskanym i dynią. Indyjskie przyprawy nadają genialnego aromatu! Danie idealne dla wegetarian i wegan.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Groch łuskany w połówkach nie wymaga moczenia, ale można to zrobić, aby skrócić czas gotowania. Jeśli chcecie moczyć groch, najlepiej zalać go zimną, przegotowaną wodą i pozostawić tak na całą noc. Przed gotowaniem płuczemy go świeżą wodą. Suszoną cebulę, suszony czosnek i gorczycę miażdżymy w moździerzu. Smażymy na oleju przez pół minuty, cały czas mieszając. Dodajemy pastę curry i mielone curry, smażymy jeszcze chwilkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, pomidory, groch i śmietankę (zwykłą lub kokosową). Mieszamy, przykrywamy i gotujemy około 30-40 minut. Co jakiś czas mieszamy, w razie potrzeby dodajemy trochę wody. Sprawdzamy, czy groch jest już miękki, jeśli nie gotujemy jeszcze 10 minut. Dhal podajemy na gorąco w towarzystwie ryżu lub chlebków naan. Przed podaniem można posypać świeżą kolendrą lub pietruszką.