Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stycznia 17, 2017 Dietetyczne kotlety schabowe - pieczone / bez smażenia / bez oleju dania obiadowe, ulubione Robiąc te odchudzone kotlety schabowe nie nastawiałam się na wielkie "wow". Chciałam zmniejszyć kaloryczność obiadu, kotlet z patelni zdecydowanie odpadłam, chciałam zrobić go bez tłuszczu. Wyszło naprawdę super!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 755
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1558
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6078
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8923
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 755
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1558
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6078
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8923
Składniki
Schab rozbijamy za pomocą tłuczka.
W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, musztardę i przyprawy. Do tak powstałej marynaty przekładamy kotlety, mieszamy, odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut.
Płatki kukurydziane przekładamy do foliowego worka i kruszymy za pomocą wałka. Kotlety obtaczamy w płatkach, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.