Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pyszne i puszyste placuszki, zdrowe i niskokaloryczne. W mniej dietetycznej wersji można użyć całych jajek oraz oliwy do smażenia, ewentualnie dosłodzić według uznania.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 833
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 833
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4105
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Białka ubić (nie musi być na sztywno). Mąkę i otręby wymieszać z dynią, przyprawić. Połączyć z białkami i dobrze wymieszać, nakładać łyżką na patelnię, formując niewielkie placuszki. Smażyć do momentu ścięcia się jajek, najlepiej na teflonie albo małej ilości oliwy z oliwek. Wartość energetyczna podanych składników - 302 kcal; z 1 łyżką oliwy - 384 kcal