Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pyszne i puszyste placuszki, zdrowe i niskokaloryczne. W mniej dietetycznej wersji można użyć całych jajek oraz oliwy do smażenia, ewentualnie dosłodzić według uznania.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Białka ubić (nie musi być na sztywno). Mąkę i otręby wymieszać z dynią, przyprawić. Połączyć z białkami i dobrze wymieszać, nakładać łyżką na patelnię, formując niewielkie placuszki. Smażyć do momentu ścięcia się jajek, najlepiej na teflonie albo małej ilości oliwy z oliwek. Wartość energetyczna podanych składników - 302 kcal; z 1 łyżką oliwy - 384 kcal