Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne potrawy wcale nie muszą być kaloryczne i tłuste ;)
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 110
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 110
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Składniki
Filet z karpia umyj, usuń większe ości, podziel rybę na porcję. Posyp filet umiarkowanie solą i pieprzem, po czym odstaw na pół godziny. Zmieszaj rozdrobnione pomidory w sosie z puszki z rozgniecionym w zgniatarce czosnkiem, pokrojoną drobno cebulą i pieczarkami, dodaj liście laurowe.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza, a rybę zawiń szczelnie w folię aluminiową do pieczenia i polej ją przygotowanym wcześniej sosem. Piecz potrawę w piekarniku przez około pół godziny. Możesz opcjonalnie podać do niej małe ziemniaki pieczone w mundurkach.