Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna domowa szyneczka. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno jako domowa wędlina. Prezentuje się efektownie, a smakuje rewelacyjnie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty. Mięsa myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą. W szynce robimy kieszonkę taka aby zmieścił się w niej filet, również środek nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na około 12 godzin. Do szynki wkładamy fileta owiniętego w plasterek boczku, spinamy wykałaczkami. Szynkę wkładamy do rękawa do pieczenia, dokładnie spinamy. Szynkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 70-80 min. Następnie skręcamy piekarnik do ok. 170-180 rozcinamy delikatnie rękaw u góry, podlewamy mięso powstałym sosem i pieczemy około 40-45 min, tak aby szynka nam się ładnie zrumieniła. Odstawiamy aby szynka całkiem ostygła, najlepiej na kilka godzin, wtedy ładnie będzie się kroić. Smacznego! Rada: Mięso najlepiej jest umieścić z rękawem w naczyniu żaroodpornym. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika.