Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na pizze
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1624
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1399
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1507
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1624
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1399
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1507
Składniki
Zaczynamy od przygotowania zaczynu z drożdży. Czekamy, aż zaczną rosnąć. W misce umieszczamy suche składnik, dodajemy drożdże i wyrabiamy ciasto tylko do połączenia się składników. W razie potrzeby lekko podsypać mąką. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potrzebujemy około 30 min, ewentualnie, możemy nagrzać piekarnik do 50 stopni i postawić miskę na uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ciasto dostanie dawkę ciepła i urośnie znacznie szybciej. Podziel ciasto na dwie części, następnie rozwałkuj je na cienkie placki. Są dwie opcje. Placki możemy umieścić na papierze do pieczenia lub bezpośrednio na blasze wysmarowanej oliwą. Na kilka minut wstawiamy placki do nagrzanego piekarnika do 210 stopni. Wyciągamy i smarujemy sosem poimdorowym, układamy dodatki i do pieca. Pieczemy około 15 minut, aż się pięknie zarumieni.