Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na pizze
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 714
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 68
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 714
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 123
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 74
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 68
Składniki
Zaczynamy od przygotowania zaczynu z drożdży. Czekamy, aż zaczną rosnąć. W misce umieszczamy suche składnik, dodajemy drożdże i wyrabiamy ciasto tylko do połączenia się składników. W razie potrzeby lekko podsypać mąką. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potrzebujemy około 30 min, ewentualnie, możemy nagrzać piekarnik do 50 stopni i postawić miskę na uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ciasto dostanie dawkę ciepła i urośnie znacznie szybciej. Podziel ciasto na dwie części, następnie rozwałkuj je na cienkie placki. Są dwie opcje. Placki możemy umieścić na papierze do pieczenia lub bezpośrednio na blasze wysmarowanej oliwą. Na kilka minut wstawiamy placki do nagrzanego piekarnika do 210 stopni. Wyciągamy i smarujemy sosem poimdorowym, układamy dodatki i do pieca. Pieczemy około 15 minut, aż się pięknie zarumieni.