Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi pizzy? A domowa pizza z dobrego i szybkiego przepisu smakuje jeszcze lepiej!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 81
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40718
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3451
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 81
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40718
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3451
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie z dodatkiem cukru, odstawić pod przykryciem na 10 min aż się rozpuszczą. Do miski wsypać mąkę, oliwą, sól. Dodać drożdże. Dokładnie zagnieść ciasto i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę. (ciasto powinno 2-krotnie zwiększyć swoją objętość)
Ciasto wyjąć z naczynia na blat kuchenny podsypać mąką i jeszcze raz dokładnie ugnieść. Ułożyć dodatki wg uznania i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 18 minut.