Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sposób na wykorzystanie cukini.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 690
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1008
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2019
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 690
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1008
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2019
Składniki
Ciasto: 20 gr drożdży pokruszyć i wrzucić do miski. Zalać 1/3 ciepłego, ale nie gorącego mleka. Posypać 1 łyżeczką cukru i naczynie przykryć ściereczką. Po 20 minutach dodać 2 szklanki mąki, łyżeczkę oleju lub oliwy, 1/3 szklanki wody. Wyrobić ciasto i ponownie przykryć ściereczką.
Dodatki: Po godzinie wylepić ciastem prostokątną blaszkę. Posmarować odrobiną koncentratu pomidorowego. Na to położyć plasterki szynki, pokrojonego pomidora - sparzonego i obranego ze skórki oraz okrągłe plastry cukini ze skórką. Zestrzeć ser i posypać wierzch pizzy. Udekorować oliwkami i posypać oregano.
Pieczenie: Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 20 min. Można polać ketchupem.