Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i można wykorzystać tzw. resztki z lodówki.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 426
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1227
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 426
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1227
Składniki
Ciasto: 20 gr drożdży pokruszyć i wrzucić do miski. Zalać 1/3 ciepłego, ale nie gorącego mleka. Posypać 1 łyżeczką cukru i naczynie przykryć ściereczką. Po 20 minutach dodać 2 szklanki mąki, łyżeczkę oleju lub oliwy, 1/3 szklanki wody. Wyrobić ciasto i ponownie przykryć ściereczką.
Dodatki: Po godzinie wylepić ciastem prostokątną blaszkę. Posmarować odrobiną koncentratu pomidorowego. Na to pokroić pomidora - sparzonego i obranego ze skórki. Dodać pół pokrojonej w kostkę cebuli oraz pokrojone na mniejsze cząstki plasterki szynki lub salami. Zestrzeć ser i posypać wierzch pizzy. Udekorować oliwkami i posypać oregano.
Pieczenie: Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 20 min. Na upieczonej pizzy ułożyć kilka listków świeżej bazylii. Można polać ketchupem.