Do góry

Dania główne Przepis na:

domowa szpinakowa pizza chrupiąca...

domowa szpinakowa pizza chrupiąca...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1622

Dodano:

Odsłon: 3980

pizzę najlepiej kroić lekko przestudzoną, ciasto jest chrupiące dzięki dodaniu kaszki manny......................SMACZNEGO!!!

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
domowa szpinakowa pizza chrupiąca...

Przygotowanie

  1. opłukany dobrze szpinak drobno pokroić, na oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać szpinak, przyprawę w płynie i podsmażać z 3 minuty mieszając na dużym ogniu, wsypać łyżkę mąki i szybko wymieszać do zagęszczenia szpinaku

  2. kostkę drożdży dzielę na 3 części, jedną rozkruszyć do misy robota, wlać ciepłą wodę, wsypać pozostałe składniki i hakiem robota wyrabiać z 10 minut, ciasto przykryć i zostawić do wyrośnięcia

  3. nie trzeba ciasta podsypywać mąką - ręcę posmarować olejem i rozciągać ciasto, dać na blachę z piekarnika z papierem do pieczenia , posmarować sosem pomidorowym - użyłam swój domowy sos pomidorowy z papryką chili - posypać przyprawą do pizzy



  4. na cieście rozsmarować szpinak

  5. plastry szynki pokroić na paseczki i rozłożyć na szpinaku

  6. plastry pomidorów pukładać gęsto na szynce, posypać serem fetą i posiekanym koperkiem

  7. piekarnik nagrzać na 210 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - pizzę piec z 35-40 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń