Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pizzę najlepiej kroić lekko przestudzoną, ciasto jest chrupiące dzięki dodaniu kaszki manny......................SMACZNEGO!!!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 209
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 286
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 209
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 286
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Składniki
opłukany dobrze szpinak drobno pokroić, na oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać szpinak, przyprawę w płynie i podsmażać z 3 minuty mieszając na dużym ogniu, wsypać łyżkę mąki i szybko wymieszać do zagęszczenia szpinaku
kostkę drożdży dzielę na 3 części, jedną rozkruszyć do misy robota, wlać ciepłą wodę, wsypać pozostałe składniki i hakiem robota wyrabiać z 10 minut, ciasto przykryć i zostawić do wyrośnięcia
nie trzeba ciasta podsypywać mąką - ręcę posmarować olejem i rozciągać ciasto, dać na blachę z piekarnika z papierem do pieczenia , posmarować sosem pomidorowym - użyłam swój domowy sos pomidorowy z papryką chili - posypać przyprawą do pizzy
na cieście rozsmarować szpinak
plastry szynki pokroić na paseczki i rozłożyć na szpinaku
plastry pomidorów pukładać gęsto na szynce, posypać serem fetą i posiekanym koperkiem
piekarnik nagrzać na 210 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - pizzę piec z 35-40 minut