Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe burrito to smaczny obiad dla całej rodziny, który przygotujemy w krótkim czasie. Delikatna pszenna tortilla wypełniona pikantnym mięsnym farszem i warzywami doskonale się ze sobą komponują tworząc pyszne, proste i sycące danie wywodzące się z kuchni meksykańskiej.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 97
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101278
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5801
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 97
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101278
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5801
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy a czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Do garnka z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu wrzucamy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko rumienimy krótką chwilę od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli i czosnku dodajemy mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i wszystko mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, całość razem łączymy, doprawiamy solą, czarnym pieprzem, słodką i ostrą papryką i dusimy około 10 - 15 minut często mieszając, po czym zdejmujemy z ognia.
Tortille podgrzewamy krótką chwilę w piekarniku, na suchej patelni lub mikrofali, żeby zmiękły. Na środek każdego placka nakładamy porcję przygotowanego farszu, podwijamy dół tortilli do środka i zawijamy ją w rożek, dół placka można dodatkowo owinąć folią aluminiową.