Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe burrito to smaczny obiad dla całej rodziny, który przygotujemy w krótkim czasie. Delikatna pszenna tortilla wypełniona pikantnym mięsnym farszem i warzywami doskonale się ze sobą komponują tworząc pyszne, proste i sycące danie wywodzące się z kuchni meksykańskiej.
Obraną cebulę drobno siekamy a czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Do garnka z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu wrzucamy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko rumienimy krótką chwilę od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli i czosnku dodajemy mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i wszystko mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, całość razem łączymy, doprawiamy solą, czarnym pieprzem, słodką i ostrą papryką i dusimy około 10 - 15 minut często mieszając, po czym zdejmujemy z ognia.
Tortille podgrzewamy krótką chwilę w piekarniku, na suchej patelni lub mikrofali, żeby zmiękły. Na środek każdego placka nakładamy porcję przygotowanego farszu, podwijamy dół tortilli do środka i zawijamy ją w rożek, dół placka można dodatkowo owinąć folią aluminiową.
Wrap w stylu amerykanskiego burrito, czyli wiekszy i bogatszy od klasyczneg...
Odsłon: 4522
Danie kuchni meksykańskiej ,szybkie do zrobienia i szybko znikające z talerza.
Odsłon: 11096
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 76
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7679
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 331
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 76
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7679
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 331
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy a czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Do garnka z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu wrzucamy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko rumienimy krótką chwilę od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli i czosnku dodajemy mielone mięso i wszystko chwilę podsmażamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i wszystko mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę, całość razem łączymy, doprawiamy solą, czarnym pieprzem, słodką i ostrą papryką i dusimy około 10 - 15 minut często mieszając, po czym zdejmujemy z ognia.
Tortille podgrzewamy krótką chwilę w piekarniku, na suchej patelni lub mikrofali, żeby zmiękły. Na środek każdego placka nakładamy porcję przygotowanego farszu, podwijamy dół tortilli do środka i zawijamy ją w rożek, dół placka można dodatkowo owinąć folią aluminiową.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka duszona
Dania główne
Mintaj panierowany z ziemniakami i kapustą gotowaną
Dania główne
Eskalopki wieprzowe z sałatką
Dania główne
Panierowane schaby wieprzowe z ziemniakami i duszonym porem ze śmietaną
Łopatka duszona
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 86
Mintaj panierowany z ziemniakami i kapustą gotowaną
Ryba Panierowana z kapustą i ziemniakami palce lizać
Odsłon: 55