Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie uwierzysz te kluski / gnocchi zrobisz tylko z dwóch składników! Są słodkie dlatego idealnie sprawdzą się z owocami. Zapraszam Cię na ten bardzo prosty przepis.
Blender, garnek, miska
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Składniki
Na samym początku obieramy marchewkę, kroimy na plasterki i gotujemy. Gdy ugotuje się, blendujemy ją.
Do miski wkładamy 80 g mąki i stopniowo dodajemy masę z marchewki. Całość mieszamy. Jeżeli masa będzie zbyt lepka, dodaj więcej mąki.
Masę przełóż na deskę ( wcześniej podsypaną mąką). Z ciasta zrób wielki rulon, później pokrój go na kwadraciki.
Gnocchi gotuj w osolonej wodzie. Gotujemy 5 minut. Do tych klusek świetnie będzie pasował jogurt i owoce. Przez marchewkę są one na prawdę słodkie. Jednak postanowiłam zrobić je na słono.
Do blendera dałam 60 g mrożonego szpinaku ( wcześniej odmrożonego) oraz 50 g mozzarelli. Całość zblendowałam i dałam na patelnie, aby sos zgęstniał. Oto pyszne i odżywcze danie gotowe. Smacznego!!!