Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to, jak swojskie hamburgery. Moje nie są w całości swojskie, ponieważ bułki są kupne. Według mnie, najważniejsze jest mięso, a to przygotowałam sama. Kupiłam polędwicę wołową w całości i sama zmieliłam. No dobra, mąż zmielił :) W każdym bądź razie, najlepiej kupić mięso w całości i zmielić samemu. Kupne mielone,to już nie to samo.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1689
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101700
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6156
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1689
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101700
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6156
Składniki
Mięso zmielić. Przyprawić solą i pieprzem. Szybko wymieszać dłonią. Uformować 4 kotlety wielkości bułki. Smażyć na patelni (najlepiej grillowej) po 4-5 minut z każdej strony. Po przełożeniu mięsa na drugą stronę, położyć na nim plaster sera, żeby się lekko stopił.
Bułki przeciąć na pół. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec około 5 minut w piekarniku, nagrzanym do 180 stopni. Spód bułki posmarować majonezem, ułożyć sałatę, pomidor, cebulę i ogórka.
Na to ułożyć usmażone mięso z serem. Następnie, znów ułożyć pomidora, cebulę i ogórka. Wierzch bułki, posmarować od spodu keczupem i przyłożyć na warzywa. Docisnąć i wbić dużą wykałaczkę.