Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe paluszki rybne przypadną do gustu nie tylko dzieciom, ale także dorosłym. Zmielona ryba jest miękka i ma przyjemną konsystencję. Świetnie uzupełnia ją chrupiąca panierka.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 247
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 26
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 288
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 247
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 26
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 288
Składniki
Filety rybne osusz ręcznikiem papierowym. Jeśli będą widoczne ości, usuń je. Zmiel rybę, skrop delikatnie sokiem z cytryny. Dodaj do niej jajko, mąkę, sól i pieprz. Wyrób masę i uformuj z niej paluszki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Smaż domowe paluszki rybne z każdej strony przez kilka minut. Aby były bardziej chrupiące, możesz na 5 minut umieścić je na blaszce do pieczenia i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. To też dobry sposób na odgrzanie paluszków na drugi dzień.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.