Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe paluszki rybne przypadną do gustu nie tylko dzieciom, ale także dorosłym. Zmielona ryba jest miękka i ma przyjemną konsystencję. Świetnie uzupełnia ją chrupiąca panierka.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19866
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 484
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6908
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243027
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19866
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 484
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6908
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243027
Składniki
Filety rybne osusz ręcznikiem papierowym. Jeśli będą widoczne ości, usuń je. Zmiel rybę, skrop delikatnie sokiem z cytryny. Dodaj do niej jajko, mąkę, sól i pieprz. Wyrób masę i uformuj z niej paluszki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Smaż domowe paluszki rybne z każdej strony przez kilka minut. Aby były bardziej chrupiące, możesz na 5 minut umieścić je na blaszce do pieczenia i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. To też dobry sposób na odgrzanie paluszków na drugi dzień.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.