Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, za każdym razem z innym nadzieniem smakują wyśmienicie
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1265
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5787
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18393
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1265
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5787
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18393
Składniki
Farsz: Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez praskę. Boczek i cebule zeszklić na patelni, dodać do ziemniaków i doprawić do smaku.
Ciasto: Mąkę wymieszać z solą i jakiem. W wrzącej wodzie rozpuścić masło dodać do reszty składników i wyrobić ciasto. Rozwałkować, wyciąć krążki, nałożyć farsz, zlepić pierogi i Gotować w osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na wierzch. Smacznego.