Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, za każdym razem z innym nadzieniem smakują wyśmienicie
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 187
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37572
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 187
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37572
Składniki
Farsz: Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez praskę. Boczek i cebule zeszklić na patelni, dodać do ziemniaków i doprawić do smaku.
Ciasto: Mąkę wymieszać z solą i jakiem. W wrzącej wodzie rozpuścić masło dodać do reszty składników i wyrobić ciasto. Rozwałkować, wyciąć krążki, nałożyć farsz, zlepić pierogi i Gotować w osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na wierzch. Smacznego.