Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, za każdym razem z innym nadzieniem smakują wyśmienicie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1031
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2863
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 962
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14676
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1031
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2863
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 962
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14676
Składniki
Farsz: Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez praskę. Boczek i cebule zeszklić na patelni, dodać do ziemniaków i doprawić do smaku.
Ciasto: Mąkę wymieszać z solą i jakiem. W wrzącej wodzie rozpuścić masło dodać do reszty składników i wyrobić ciasto. Rozwałkować, wyciąć krążki, nałożyć farsz, zlepić pierogi i Gotować w osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na wierzch. Smacznego.