Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowe Spaghetti

Domowe Spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2879

Dodano:

Odsłon: 5502

Szybko i smacznie gdy nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłku. Moja córcia za każdym razem pochłania w mgnieniu oka a i mąż ie pogardzi:)

Składniki

  • opakowanie makaronu spaghetti
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 500ml przecieru pomidorowego
  • 1 średnia cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • Suszone oregano
  • Suszona Bazylia
  • Papryka słodka
  • Papryka ostra
  • olekj rzepakowy do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Domowe Spaghetti

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju wrzucamy drobno posiekaną cebulę.
    Gdy lekko się zrumieni przekładamy do garnka.
    Na tym samym oleju podsmażamy mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem.
    Gdy mięso się dobrze przysmaży przerzucamy do cebuli.
    Pomidory sparzymy zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię ( tą samą na której wcześniej smażyliśmy mięsko).
    Smażymy pod przykryciem aż pomidory zaczną się rozpadać.
    Doprawiamy przyprawami wg uznania.
    Gdy pomidory się rozpadną dodajemy wcześniej podsmażoną cebulę i mięsko.
    Wlewamy przecier pomidorowy i dusimy ok. 5-7 min.

    Do ugotowanego makaronu wlewamy zawartość patelni i mieszamy.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń