Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gyros z frytkami, surówką i lekko pikantnym sosem. Domowy fast food w najlepszym wydaniu!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 341
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 127
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 63
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 181
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 341
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 127
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 63
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 181
Składniki
Mięso kroimy bardzo cienko. Najlepiej zrobić to, gdy jest lekko zamrożone. Ostrym nożem ścinamy cienkie paski. Mięso mieszamy z olejem i przyprawą. Odstawiamy do marynowania na kilka godzin. Wyciągamy z lodówki na co najmniej 30 minut przed przyrządzeniem. Mięso smażymy na dość dużym ogniu, co jakiś czas mieszając. Powinno lekko się przypiec - wtedy wołowina ma najlepszy smak! Surówka: Kapusty siekamy, marchew ścinamy na tarce. Dodajemy kukurydzę, olej, ocet, sól, cukier. Mieszamy dokładnie. Doprawiamy mocno pieprzem. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia. Frytki: Ziemniaki kroimy, dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smażymy. Przed poddaniem solimy. Sos: Składniki na sos mieszamy.