Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kociołek z młodych warzyw. Dawno nie jadłam tak pysznego obiadu. To jest HIT!!!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24329
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 549
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24329
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 549
Składniki
W garnku podsmażam cebulę a następnie po ok. 2 min dodaję kiełbasę oraz boczek. Kiełbasę pokroiłam w talarki. Po ok. 5 minutach podsmażania dodaję poszatkowaną kapustę oraz marchew pokrojoną w talarki. Przykrywam przykrywką i duszę ok. 8 minut. Po tym czasie dokładam ziemniaki pokrojone w talarki. Mieszam i nadal duszę sprawdzając czy danie nie zaczyna przywierać. Podlewam delikatnie wodą lub bulionem i duszę do miękkości warzyw. W między czasie moje danie przyprawiam. Taki kociołek duszę do miękkości wszystkich warzyw. Danie nie wymaga przygotowania sosu jak np. w przypadku leczo.