Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kociołek z młodych warzyw. Dawno nie jadłam tak pysznego obiadu. To jest HIT!!!
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 19
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 12
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208928
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 19
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 12
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208928
Składniki
W garnku podsmażam cebulę a następnie po ok. 2 min dodaję kiełbasę oraz boczek. Kiełbasę pokroiłam w talarki. Po ok. 5 minutach podsmażania dodaję poszatkowaną kapustę oraz marchew pokrojoną w talarki. Przykrywam przykrywką i duszę ok. 8 minut. Po tym czasie dokładam ziemniaki pokrojone w talarki. Mieszam i nadal duszę sprawdzając czy danie nie zaczyna przywierać. Podlewam delikatnie wodą lub bulionem i duszę do miękkości warzyw. W między czasie moje danie przyprawiam. Taki kociołek duszę do miękkości wszystkich warzyw. Danie nie wymaga przygotowania sosu jak np. w przypadku leczo.