Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich miłośników makaronów (do których sami się zaliczamy :)), przestawiamy przepis na pyszny włoski makaron, który możecie sami przygotować w domu. Taki makaron jest o wiele smaczniejszy niż ten ze sklepu i sprawi, że pokochacie dania z makaronem jeszcze bardziej :) !
Na stolnicę wysypać mąkę i zrobić w niej dołek, do którego wlewamy jajka. Ciasto wyrabiać przez kilka minut, aż będzie miękkie i elastyczne.
Po wyrobieniu, ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 20 minut.
Po wyjęciu ciasta z lodówki przechodzimy do wałkowania. Ja robię to przy pomocy maszynki do makaronu, ale oczywiście można to zrobić ręcznie.
Ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na cienkie płaty, następnie kroimy na ulubiony kształt. Możemy przygotować np. spaghetti, tagietelle czy też płaty do lasagne.
Gotowy makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente ok. 3 minuty.
Makaron najlepiej ugotować zaraz po pokrojeniu, możemy go również zasuszyć i wykorzystać w ciągu kilku dni.
Smacznego !
Znakomity sos, który można podawać jako pastę do kanapek, wraz z makaronem lu...
Odsłon: 399
Nie wiecie co zrobić z ciemniejącymi bananami? Można je wykorzystać do przygo...
Odsłon: 1717
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51060
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 32
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 173
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 379
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51060
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 32
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 173
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 379
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę i zrobić w niej dołek, do którego wlewamy jajka. Ciasto wyrabiać przez kilka minut, aż będzie miękkie i elastyczne. Po wyrobieniu, ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 20 minut. Po wyjęciu ciasta z lodówki przechodzimy do wałkowania. Ja robię to przy pomocy maszynki do makaronu, ale oczywiście można to zrobić ręcznie. Ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na cienkie płaty, następnie kroimy na ulubiony kształt. Możemy przygotować np. spaghetti, tagietelle czy też płaty do lasagne.
Gotowy makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente ok. 3 minuty. Makaron najlepiej ugotować zaraz po pokrojeniu, możemy go również zasuszyć i wykorzystać w ciągu kilku dni. Smacznego !
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dania główne
Gołąbki w mojej odsłonie
Polędwica na warzywach
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robi...
Odsłon: 8
Gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z kapusty włoskiej mają swoich zwolenników i przeciwników. Z pewności...
Odsłon: 177