Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta i smaczna ryba pieczona podana na kaszy pęczak z warzywami.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5981
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4630
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5981
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4630
Składniki
Rybę skropić cytryną i do smaku oprószyć solą i przyprawą, zawinąć w folię i piecz około 20 minut w temp. 200 stopni. Marchew i seler obrać pokroić w małą kostkę i podsmażyć dodając do smaku przyprawy. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Do warzyw dodać ugotowaną gorącą kaszę i posiekaną natkę pietruszki wymieszać dodać masło i mieszać aż się roztopi. Kasze wyłożyć na talerze a na nią położyć pieczona rybę. Podawać z dowolną surówką.