Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta i smaczna ryba pieczona podana na kaszy pęczak z warzywami.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11397
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11397
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Rybę skropić cytryną i do smaku oprószyć solą i przyprawą, zawinąć w folię i piecz około 20 minut w temp. 200 stopni. Marchew i seler obrać pokroić w małą kostkę i podsmażyć dodając do smaku przyprawy. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Do warzyw dodać ugotowaną gorącą kaszę i posiekaną natkę pietruszki wymieszać dodać masło i mieszać aż się roztopi. Kasze wyłożyć na talerze a na nią położyć pieczona rybę. Podawać z dowolną surówką.