Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorada z kaszą

Dorada z kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Dorada z kaszą"

Składniki

  • wypatroszona dorada
  • sok z cytryny. cebula
  • 8 dag kaszy gryczanej
  • 250 ml piwa
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy. Sos: 250 ml słodkiej śmietanki
  • łyżka mąki
  • słodka papryka
  • sól morska
  • ub zwykła kuchenna
  • cukier
  • świeży lub suszony rozmaryn
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dorada z kaszą

Przygotowanie

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny, posyp solą, pieprzem. Schłodź.

  2. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj czosnek, kaszę, zalej piwem. Ugotuj, przypraw solą, pieprzem.

  3. Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Rozprowadź śmietaną. Przypraw solą, pieprzem, cukrem, papryką, rozmarynem.

  4. Farszem nadziej rybę, posmaruj ją oliwą. Włóż do żaroodpornego naczynia. Polej sosem. Zapiekaj ok. 35 min w temp. 180°C.

  5. Porcje: 2; : 60 min; Cena 5,15 zł; Kalorie: 435 kcal

  6. Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń