Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe z ryby, suszonych pomidorów i makaronu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy na 5 kawałków, solimy, pieprzymy, posypujemy kolendrą i skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, pomidory wyjmujemy ze słoiczka i kroimy na małe kawałki, mieszamy z czosnkiem i przekładamy na rybę. Dorsza podlewamy oliwą z pomidorów. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przegotowaną wodą, dodajemy bazylię, oregano, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Zagotowujemy sos. Naczynie z rybą przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 st.C. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Cedzimy i przekładamy na talerz. Makaron polewamy sosem pomidorowym, układamy kawałki i ryby oraz kawałki suszonych pomidorów.