Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe z ryby, suszonych pomidorów i makaronu.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68089
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1966
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68089
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1966
Składniki
Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy na 5 kawałków, solimy, pieprzymy, posypujemy kolendrą i skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, pomidory wyjmujemy ze słoiczka i kroimy na małe kawałki, mieszamy z czosnkiem i przekładamy na rybę. Dorsza podlewamy oliwą z pomidorów. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przegotowaną wodą, dodajemy bazylię, oregano, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Zagotowujemy sos. Naczynie z rybą przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 st.C. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Cedzimy i przekładamy na talerz. Makaron polewamy sosem pomidorowym, układamy kawałki i ryby oraz kawałki suszonych pomidorów.