Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba przygotowywana na parze jest lekka i dietetyczna. W dodatku nie traci swoich składników odżywczych, w tym kwasów omega i białka. Do jej wykonania wystarczy głębokie naczynie, a także specjalna nakładka. Nasz dorsz na parze jest miękki i jednocześnie aromatyczny, dlatego nie musisz obawiać się o mdły posmak. To świetny sposób na przygotowanie obiadu albo lekkostrawnej kolacji.
Rybę umyj pod bieżącą wodą, a następnie osusz ręcznikiem papierowym.
Podziel ją na mniejsze części, a następnie z każdej strony posól i popieprz.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Połącz wraz z koperkiem lub natką pietruszki. Możesz użyć świeżych ziół albo suszonych, nie ma to większego znaczenia.
Z każdej strony dopraw filety z dorsza czosnkiem i ziołami.
Przygotuj garnek wypełniony wodą do około połowy wysokości. Zagotuj.
Nałóż na garnek specjalną nakładkę do gotowania na parze. Umieść na niej doprawioną rybę.
Gotuj przez około 15 minut, aż filety z dorsza zmiękną.
Podawaj rybę na talerzu skrapiając ją sokiem wyciśniętym z cytryny. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami oraz lekką surówką.
Dobrym pomysłem jest też wlanie soku z jednej cytryny do wody, która będzie parować podczas gotowania. Dzięki temu aromat przejdzie do ryby bezpośrednio podczas przygotowywania.
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 95
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587654
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 95
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587654
Składniki
Rybę umyj pod bieżącą wodą, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Podziel ją na mniejsze części, a następnie z każdej strony posól i popieprz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Połącz wraz z koperkiem lub natką pietruszki. Możesz użyć świeżych ziół albo suszonych, nie ma to większego znaczenia.
Z każdej strony dopraw filety z dorsza czosnkiem i ziołami. Przygotuj garnek wypełniony wodą do około połowy wysokości. Zagotuj. Nałóż na garnek specjalną nakładkę do gotowania na parze. Umieść na niej doprawioną rybę. Gotuj przez około 15 minut, aż filety z dorsza zmiękną.
Podawaj rybę na talerzu skrapiając ją sokiem wyciśniętym z cytryny. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami oraz lekką surówką. Dobrym pomysłem jest też wlanie soku z jednej cytryny do wody, która będzie parować podczas gotowania. Dzięki temu aromat przejdzie do ryby bezpośrednio podczas przygotowywania.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekane ziemniaki, koper włoski z kulkami mięsnymi i serowymi
Dania główne
Kotlet schabowy
Dania główne
Zrazy Magdy Gessler
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Zapiekane ziemniaki, koper włoski z kulkami mięsnymi i serowymi
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 95
Kotlet schabowy
Najzwyklejszy na świecie kotlet schabowy. Mój przepis różni się tym, że przem...
Odsłon: 53