Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz na parze z fasolką szparagową

Dorsz na parze z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 980 Ocena: 26803

Dodano:

Odsłon: 14442

Proste i nieskomplikowane danie, ale za to smaczne, zdrowe i pożywne. Delikatne mięso dorsza otulone nutą przypraw i masła, podawane z żółtą fasolką szparagową, z pewnością doda nam mnóstwo zdrowej i pozytywnej energii :)

Składniki

  • filety z dorsza
  • przyprawa do ryb i owoców morza
  • masło
  • fasolka szparagowa
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku
  • DODATKI:
  • cytryna
  • puree ziemniaczane lub ryż
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dorsz na parze z fasolką szparagową

Przygotowanie

  1. Filety z dorsza pozbawiamy skóry oraz ości i obsypujemy ich jedną stronę solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

  2. Drugą stronę obsypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na około 1 godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie na stronie posypanej przyprawą do ryb układamy plaster masła i zawijamy filet tak, aby strona oprószona solą i pieprzem była na zewnątrz. Ryby układamy na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i zawijamy papiloty. Zawiniątka układamy na parze i gotujemy około 12 minut.

  3. W tym samym czasie gotujemy fasolkę szparagową w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedzamy ją, doprawiamy i polewamy masełkiem. Gotową rybę podajemy z fasolką, plasterkiem cytryny i puree ziemniaczanym (świetną alternatywą jest także ryż). Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 07 grudnia 2015 Świetny sposób na rybę.
Pozostałe Twoje przepisy cudowne,kolorowe / lubię zielony kolor ale nie znoszę szpinaku /

GRATULUJĘ ŚWIETNYCH POMYSŁÓW.
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń