Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i nieskomplikowane danie, ale za to smaczne, zdrowe i pożywne. Delikatne mięso dorsza otulone nutą przypraw i masła, podawane z żółtą fasolką szparagową, z pewnością doda nam mnóstwo zdrowej i pozytywnej energii :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2392
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1523
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 552
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3666
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1407
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2392
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1523
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 552
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3666
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1407
Składniki
Filety z dorsza pozbawiamy skóry oraz ości i obsypujemy ich jedną stronę solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Drugą stronę obsypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na około 1 godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie na stronie posypanej przyprawą do ryb układamy plaster masła i zawijamy filet tak, aby strona oprószona solą i pieprzem była na zewnątrz. Ryby układamy na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i zawijamy papiloty. Zawiniątka układamy na parze i gotujemy około 12 minut.
W tym samym czasie gotujemy fasolkę szparagową w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedzamy ją, doprawiamy i polewamy masełkiem. Gotową rybę podajemy z fasolką, plasterkiem cytryny i puree ziemniaczanym (świetną alternatywą jest także ryż). Życzę smacznego! :)