Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie. Danie przytoczone w książce "Moje smaki" Michela Morana (Muza, 2013). Dorsz pieczony w niskiej temperaturze (70 stopni) przez ok. 20 minut jest mięciutki i bardzo soczysty. Podany na smażonej papryce - poezja!
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10455
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1137
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1858
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4527
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10455
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1137
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1858
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4527
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 70 stopni i włóż do niego od razu naczynie, w którym będziesz piec rybę. Obierz czosnek i pokrój go w cienkie plasterki. Rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż czosnek na złoty kolor. Zdejmij go na papier kuchenny.
Z nagrzanego piekarnika wyjmij naczynie i włóż do niego filety z ryby. Ja je lekko oprószyłem pieprzem. Na patelnię, na której smażył się czosnek wrzuć pokrojoną w paski paprykę i smaż do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na talerze wyłóż paprykę, na niej połóż upieczony filet i posyp całość zrumienionym czosnkiem i natką. Podawaj.