Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad dla całej rodziny z frytkownicy beztłuszczowej wystarczy 20 minut i gotowe
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 437
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12600
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 437
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12600
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
Dorsza opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i skrop sokiem z cytryny, następnie posyp solą, pieprzem i przyprawami. Tackę owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Gotowe frytki włóż do kosza frytkownicy i piec około 15 minut w temperaturze dostosowanej do pieczenia frytek .
W między czasie obierz jabłka i marchewki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj dodaj natkę pietruszki, łyżkę jogurtu naturalnego i dopraw pieprzem.
Wyjmij frytki z frytkownicy. Filety z dorsza pokrój na mniejsze kawałki i umieścić we frytkownicy na około 6 minut w temperaturze 180 st. W tym czasie rozłóż frytki i surówkę na talerze a dorsz będzie upieczony i gotowy. Polecam.
Jeśli nie mamy frytkownicy możemy obiad przygotować i upiec w piekarniku,