Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna rybka pieczona bez panierki ... dietetyczne delicje...
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1004
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1004
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Rybę osuszamy papierowymi ręcznikami. Kroimy na wygodne kawałki, które nacieramy solidnie solą i pieprzem. Kropimy sokiem wyciśniętym z cytryny i odstawiamy do lodówki na godzinę. Rybka sobie skruszeje.
Koperek siekamy drobno przekładamy do miseczki i mieszamy dodając powoli oliwę z oliwek. Oliwy dolewamy tyle by z koperku powstała wygodna do smarowania ryby pasta.
Smarujemy bogato kawałki dorsza przygotowaną pastą i układamy osobno na wyciętych kawałkach folii aluminiowej. Na każdy kawałek wyciskamy przez praskę ząbek czosnku. Zawijamy folię w szczelnie zamkniętą kopertę.
Rybę pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy na przykład z żółtą fasolką szparagową. Oczywiście jeśli stosujecie się do zaleceń diet odchudzających to radzę sobie odpuścić tą ilość bułki tartej na fasolce i masełka na ziemniakach, które widzicie na zdjęciach :) Inne przepisy zgodne z popularną dietą Vitalia znajdziecie w linku pod wpisem.