Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba przygotowana w ten sposób jest soczysta, delikatna i aromatyczna.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2038
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3307
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6745
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2038
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3307
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6745
Składniki
Dorsza opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić filet na nieduże kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Na każdym kawałku ryby ułożyć plasterek masła i obficie posypać pokrojonym koperkiem.
Ułożyć rybę w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i przykryć naczynie folią aluminiową. Zapiekać potrawę w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 35 minut, a następnie zdjąć folię i podpiec jeszcze przez 10 minut. Po tym czasie należy sprawdzić, czy najgrubsze kawałki dorsza są już dopieczone i ewentualnie podpiec je jeszcze przez kilka minut.
Polecam podawać tak przyrządzoną rybę z ryżem i surówką.