Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba przygotowana w ten sposób jest soczysta, delikatna i aromatyczna.
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86375
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 41
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 172
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86375
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 41
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 172
Składniki
Dorsza opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić filet na nieduże kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Na każdym kawałku ryby ułożyć plasterek masła i obficie posypać pokrojonym koperkiem.
Ułożyć rybę w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i przykryć naczynie folią aluminiową. Zapiekać potrawę w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 35 minut, a następnie zdjąć folię i podpiec jeszcze przez 10 minut. Po tym czasie należy sprawdzić, czy najgrubsze kawałki dorsza są już dopieczone i ewentualnie podpiec je jeszcze przez kilka minut.
Polecam podawać tak przyrządzoną rybę z ryżem i surówką.