Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie wypróbujcie to danie. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 255
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4838
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44901
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 517
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 255
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4838
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44901
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 517
Składniki
Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w natłuszczonym masłem naczyniu do zapiekania. Dorzucić pokrojoną szalotkę i groszek cukrowy.
Wodę i wino wlać do garnka, przyprawić zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Zagotować. Gorącą zaprawą zalać dorsza z warzywami. Wstawić na 10-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C.
Jajka wybić do garnka. Dodać śmietanę i mleko. Roztrzepać. Podgrzewać aż zgęstnieje cały czas mieszając. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Dodać kurkumę, łyżkę masła i trochę mleka. Ugnieść. Posypać pokrojonym koperkiem.
Dorsza podawać od razu po wyjęciu z piekarnika – z sosem, ziemniaczanym purée i ugotowanym kalafiorem romanesco.