Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnej ryby po grecku, polecamy takie rozwiązanie. Nomen omen, ciekawi nas bardzo, skąd nazwa ryba po grecku"...ale w polskiej kuchni wiele jest takich dań, które i tak uwielbiamy
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116700
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7987
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1572
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1305
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116700
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7987
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1572
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1305
Składniki
Filety z dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Osączamy z oleju na papierowym ręczniku. Brokuł, marchew i kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko dusimy z dodatkiem bulionu, liścia i ziela angielskiego. Do naczynia żaroodpornego przekładamy połowę warzyw, rozprowadzamy na dnie, na nie układamy filety, następnie przykrywamy pozostałą częścią mieszanki (z bulionem). Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ryżem.