Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51826
Dodano: 20.12.2016
Odsłon: 1280
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Filety z dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Osączamy z oleju na papierowym ręczniku.
Brokuł, marchew i kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko dusimy z dodatkiem bulionu, liścia i ziela angielskiego.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy połowę warzyw, rozprowadzamy na dnie, na nie układamy filety, następnie przykrywamy pozostałą częścią mieszanki (z bulionem).
Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.
Podajemy z ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Docherro 22 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Wspaniałości..po świętach robię...ślinka mi leci ..:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

izek 21 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Na sam widok tego dania moje kubki smakowe zaczęły pracować ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 21 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszne danie, zdjęcie cudnie smaczne :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 21 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Boskie! <3 Już jestem głodna! Strasznie głodna! Mniam :D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 21 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
super zestawienie delikatnych smaków ;-) no i jest brokułek,który podkręca całość ;-) mniammm...poproszę dziś na obiad małą porcyjkę ;-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz