Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz pod chrupiącą ziołową kołderką"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 340
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 625
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 340
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 625
Składniki
ok. 30 minut • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 5,50 zł • Przepis dla 4 osób
Filet umyj, osusz, podziel na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Szybko podsmaż na oliwie po 2 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami i roztopionym masłem i serem. Dopraw do smaku pieprzem. Na każdej porcji ryby rozsmaruj warstwę ziołowej kołderki.
Tak przygotowane fileciki ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj około 6-8 minut, aż wierzch leciutko się przyrumieni. Podawaj z warzywami pokrojonymi w długie słupki, podsmażonymi krótko na oliwie na dużym ogniu. Do takiej rybki pasują również doskonale opiekane ziemniaczki lub klasyczne purée.Źródło: Kobieta i życie