Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz pod marchewką i cebulą.

Dorsz pod marchewką i cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 333

Bardzo smaczne polączenie ryby z marchewką i duszoną cebulą:)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Odmrozić filety,poporcjować opanierować w mące i obsmażyć z dwóch stron.
    Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki a cebulę pokroić w piórka.
    Najpierw zeszklić cebulę ,dodać marchew i smażyć do miękkości około 20min.
    Podlać odrobiną wody,dodać przyprawy,ketchup i zagotować .

    Na spód naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę marchewki.
    ,na wierzch ułożyć ryby i przykryć drugą warstwą marchewki

    Zapiec w nagrzanym piekarniku przez 10min.w 180st.




    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń