Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pysznego smażonego dorsza , naszego bałtyckiego dorsza którego tak bardzo lubimy. Taka usmażona rybka smakuje mojej rodzince i często gości na moim stole. Można ją przygotować na wiele sposobów ale nam najbardziej smakuje tak przygotowana.
naczynia do panierki, widelec, patelnia,
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Rybę jeżeli są duże kawałki kroimy na mniejsze, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym , nacieramy pieprzem i solą z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do ryb, mieszamy. Rybę obtaczamy w mące, wkładamy do jajka a na samym końcu panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubioną sałatką.