Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pysznego smażonego dorsza , naszego bałtyckiego dorsza którego tak bardzo lubimy. Taka usmażona rybka smakuje mojej rodzince i często gości na moim stole. Można ją przygotować na wiele sposobów ale nam najbardziej smakuje tak przygotowana.
naczynia do panierki, widelec, patelnia,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5821
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5821
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 337
Składniki
Rybę jeżeli są duże kawałki kroimy na mniejsze, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym , nacieramy pieprzem i solą z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do ryb, mieszamy. Rybę obtaczamy w mące, wkładamy do jajka a na samym końcu panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubioną sałatką.