Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pysznego smażonego dorsza , naszego bałtyckiego dorsza którego tak bardzo lubimy. Taka usmażona rybka smakuje mojej rodzince i często gości na moim stole. Można ją przygotować na wiele sposobów ale nam najbardziej smakuje tak przygotowana.
naczynia do panierki, widelec, patelnia,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2223
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2223
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Rybę jeżeli są duże kawałki kroimy na mniejsze, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym , nacieramy pieprzem i solą z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do ryb, mieszamy. Rybę obtaczamy w mące, wkładamy do jajka a na samym końcu panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubioną sałatką.