Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-06-2021
Macie ochotę na przepyszną rybę ? Przedstawiam jak w prosty sposób przyrządzić dorsza z cytryną i pomidorkami koktajlowymi ;)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
1. Pokroić dorsza na kawałki i wysmarować go musztardą 2.Przygotować panierkę - bułka tarta, zioła , sok z cytryny wraz ze skórką i doprawić pieprzem i solą
3.Obtoczyć rybę w panierce 4.Pokorić pomidorki na połówki
5.Rozgrzać olej na patelni i wrzucić obtoczone w panierce kawałki dorsza 6.Smażyć aż do chwili gdy ryba nabierze złocistego koloru i będzie wysmażona z każdej strony 7.Przełożyć do naczynka z pomidorkami koktajlowymi i doprawić resztą ziół