Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz smażony z cytryną i pomidorkami

Przepis dnia 2021-06-25
Dorsz smażony z cytryną i pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 402

Macie ochotę na przepyszną rybę ? Przedstawiam jak w prosty sposób przyrządzić dorsza z cytryną i pomidorkami koktajlowymi ;)

Składniki

  • Dorsz - 270g
  • Bułka tarta - 45g
  • Pomidorki koktajlowe - ok. 270g
  • Cytryna
  • Musztarda - 1,5 łyżki
  • Olej kokosowy
  • Majeranek
  • Pietruszka
  • Tymianek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dorsz smażony z cytryną i pomidorkami

Przygotowanie

  1. 1. Pokroić dorsza na kawałki i wysmarować go musztardą
    2.Przygotować panierkę - bułka tarta, zioła , sok z cytryny wraz ze skórką i doprawić pieprzem i solą

  2. 3.Obtoczyć rybę w panierce
    4.Pokorić pomidorki na połówki

  3. 5.Rozgrzać olej na patelni i wrzucić obtoczone w panierce kawałki dorsza
    6.Smażyć aż do chwili gdy ryba nabierze złocistego koloru i będzie wysmażona z każdej strony
    7.Przełożyć do naczynka z pomidorkami koktajlowymi i doprawić resztą ziół

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń