Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w gęstym sosie"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Składniki
Filety umyj, skrop sokiem z limonki, posyp solą oraz pieprzem i obtocz w mące kukurydzianej.
W woku rozgrzej olej, podsmaż rybę. Gotową odłóż w ciepłe miejsce.
Na tej samej patelni zeszklij posiekany czosnek z cebulą. Dodaj pomidory, starty na tarce imbir i skórkę z limonki. Dosyp cukier i pozostałe przyprawy.
Całość gotuj, aż sos będzie gęsty. Wtedy polej rybę i podawaj na gorąco.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 330
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc</strong>Źródło: Super TV