Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczną rybę po grecku. A tymczasem- minimum przypraw, maksimum smaku i mało czasu na przyrządzenie. Żadnej soli, 3 składniki.
Nóż i deska do krojenia, naczynie, patelnia, szpatułka, łyżka
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3105
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6414
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3105
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6414
Składniki
Dorsza kroimy w poprzeczne kawałki. Następnie wkładamy do naczynia, do którego dodajemy sos z ostryg, czarnego pieprzu oraz płatki chili. Odstawiamy na godzinę.
Obtaczamy w bułce tartej i układamy na desce. W tym czasie rozgrzewamy olej na patelni.
Sprawdzamy czy olej jest wystarczająco gorący przez wrzucenie kawałka chleba. Wkładamy kawałki ryby na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z frytkami lub ziemniakami i warzywami.