Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w płatkach migdałowych"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 749
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 749
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Ryby umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny. Nakryj filety i wstaw do lodówki na minimum kwadrans.
Ryby oprósz solą oraz pieprzem. W miseczce roztrzep jajko. Każdą porcję ryby zanurz w jajku, potem w mące, a następnie w płatkach migdałowych.
Rozgrzej olej lub oliwę. Na gorący tłuszcz kładź dorsza. Smaż, aż będzie rumiany i chrupiący. Ułóż go na liściach sałaty, udekoruj natką.
W ten sam sposób możesz przyrządzić np. pstrąga.
Czas: 60 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV