Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w płatkach migdałowych"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 312
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9097
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 312
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9097
Składniki
Ryby umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny. Nakryj filety i wstaw do lodówki na minimum kwadrans.
Ryby oprósz solą oraz pieprzem. W miseczce roztrzep jajko. Każdą porcję ryby zanurz w jajku, potem w mące, a następnie w płatkach migdałowych.
Rozgrzej olej lub oliwę. Na gorący tłuszcz kładź dorsza. Smaż, aż będzie rumiany i chrupiący. Ułóż go na liściach sałaty, udekoruj natką.
W ten sam sposób możesz przyrządzić np. pstrąga.
Czas: 60 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV