Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w płatkach migdałowych"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Ryby umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny. Nakryj filety i wstaw do lodówki na minimum kwadrans.
Ryby oprósz solą oraz pieprzem. W miseczce roztrzep jajko. Każdą porcję ryby zanurz w jajku, potem w mące, a następnie w płatkach migdałowych.
Rozgrzej olej lub oliwę. Na gorący tłuszcz kładź dorsza. Smaż, aż będzie rumiany i chrupiący. Ułóż go na liściach sałaty, udekoruj natką.
W ten sam sposób możesz przyrządzić np. pstrąga.
Czas: 60 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV