Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w śmietanie

Dorsz w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2427

Dodano:

Odsłon: 19990

szybko, prosto i naprawdę smacznie ;-)

Składniki

  • filet z dorsza - 500 g
  • śmietana 18% - 300 g
  • koperek - 1 pęczek
  • czosnek - 2 ząbki
  • kurkuma - 2 szczypty
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dorsz w śmietanie

Przygotowanie

  1. filet dokładnie osuszamy, solimy oraz pieprzymy z obu stron i układamy w naczyniu żaroodpornym

  2. czas na sos: koperek drobno siekamy i mieszamy ze śmietaną, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 4 łyżki wody, kurkumę i sól, wszystko dokładnie mieszamy i rozkładamy na rybie

  3. zapiekamy bez przykrycia, w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 25 min, no i gotowe, smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń