Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w sosie chili"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, żółtkiem, łyżką oliwy i mlekiem. Dodaj ubite na sztywno białka. Filet oprósz solą i pieprzem. Zanurz w cieście i usmaż.
Posiekaj strączek chili oraz czosnek. Zrumień na łyżce oliwy. Dodaj koncentrat pomidorowy. Wlej trochę wody, sos sojowy. Gotuj kilka minut. Przypraw octem winnym, solą, pieprzem, ostrą papryką oraz szczyptą cukru pudru.
Gorącym sosem polej ryby. Podaj z ryżem, posypane posiekanym szczypiorem.
50 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 280
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV