Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz z bazyliowym pesto

Dorsz z bazyliowym pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Dorsz z bazyliowym pesto"

Składniki

  • Skłaniki 4 filety z dorsza bez skóry
  • 1 mała cukinia
  • 1 cebula
  • 1 pęczek bazylii
  • 10 dag startego parmezanu
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1 puszka pomidorów pelati
  • 30 dag makaronu wstążki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka bulionowa
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety skrop sokiem cytrynowym i posól. Cukinię i cebulę zetrzyj na tarce i podsmaż na oliwie. Dodaj posiekaną bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, parmezan, sól i pieprz.

  2. Z masy uformuj 4 kulki i zawiń w filet. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej pomidorami zmiksowanymi z zalewą i pokruszoną kostką bulionową. Upiecz. Podawaj na makaronie.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń