Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakież to aromatyczna, jakiż to ma świeży smak a jaki aromat...to co pokazują zdjęcia to mało, zapach, smak, wygląd. Wszystko w jednym prostym daniu.
Pochodzący z Kresów Wschodnich kulebiak na cieście krucho-drożdżowym, nadziew...
Odsłon: 691
Orzeźwiająca, mrożona kawa z dodatkiem mleczka skondensowanego. Idealny napój...
Odsłon: 44
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 4700
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 97
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 163
Orzeźwiająca, mrożona kawa z dodatkiem mleczka skondensowanego. Idealny napój...
Odsłon: 44
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 4700
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 97
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 163
Składniki
Składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 10-15 min aby smaki się połączyły.
W tym czasie możemy przygotować dorsza. ok 20-30 dag. dorsza pieprz, sól 1/2 łyżeczki oleju Dorsza delikatnie myjemy i suszymy na papierowym ręczniku. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem (UWAGA nie solimy bo puści wodę). Na rozgrzaną patelnię kładziemy kawałek pergaminu do pieczenia który skrapiamy olejem. Na pergamin delikatnie wykładamy dorsza i smażymy po ok. 3-4 min z każdej strony (przy zmianie strony pomagamy sobie pergaminem - dorsz jest tak delikatny że musimy to zrobić ostrożnie żeby się nie rozpadł). Pod koniec smażenia oprószamy dorsza solą.
Gotowego dorsza polewamy obficie gremolatą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz do placków po węgiersku
Dania główne
Latke (Latka) - smażony placek po żydowsku
Dania główne
Filet z indyka z ryżem
Dania główne
Naleśniki kebab
Gulasz do placków po węgiersku
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 951
Latke (Latka) - smażony placek po żydowsku
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 97