Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakież to aromatyczna, jakiż to ma świeży smak a jaki aromat...to co pokazują zdjęcia to mało, zapach, smak, wygląd. Wszystko w jednym prostym daniu.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 107
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 68
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 60
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 129
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19673
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 107
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 68
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 60
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 129
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19673
Składniki
Składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 10-15 min aby smaki się połączyły.
W tym czasie możemy przygotować dorsza. ok 20-30 dag. dorsza pieprz, sól 1/2 łyżeczki oleju Dorsza delikatnie myjemy i suszymy na papierowym ręczniku. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem (UWAGA nie solimy bo puści wodę). Na rozgrzaną patelnię kładziemy kawałek pergaminu do pieczenia który skrapiamy olejem. Na pergamin delikatnie wykładamy dorsza i smażymy po ok. 3-4 min z każdej strony (przy zmianie strony pomagamy sobie pergaminem - dorsz jest tak delikatny że musimy to zrobić ostrożnie żeby się nie rozpadł). Pod koniec smażenia oprószamy dorsza solą.
Gotowego dorsza polewamy obficie gremolatą.