Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakież to aromatyczna, jakiż to ma świeży smak a jaki aromat...to co pokazują zdjęcia to mało, zapach, smak, wygląd. Wszystko w jednym prostym daniu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 84
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9333
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1136
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 84
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9333
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1136
Składniki
Składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 10-15 min aby smaki się połączyły.
W tym czasie możemy przygotować dorsza. ok 20-30 dag. dorsza pieprz, sól 1/2 łyżeczki oleju Dorsza delikatnie myjemy i suszymy na papierowym ręczniku. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem (UWAGA nie solimy bo puści wodę). Na rozgrzaną patelnię kładziemy kawałek pergaminu do pieczenia który skrapiamy olejem. Na pergamin delikatnie wykładamy dorsza i smażymy po ok. 3-4 min z każdej strony (przy zmianie strony pomagamy sobie pergaminem - dorsz jest tak delikatny że musimy to zrobić ostrożnie żeby się nie rozpadł). Pod koniec smażenia oprószamy dorsza solą.
Gotowego dorsza polewamy obficie gremolatą.