Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz z warzywami"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Składniki
Polędwiczki z dorsza umyj, osusz i obficie skrop sokiem z cytryny.
Oliwę z oliwek wymieszaj z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz słodką papryką. Zanurz rybę w marynacie i wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia usmaż ją na patelni lub upiecz na grillu.
Ziemniaki obierz lub dokładnie wyszoruj. Z namoczonej w zimnej wodzie fasolki oderwij twarde końce i wyciągnij nitki.
Warzywa ugotuj w garnku na parze. Serwuj je z gorącym dorszem, posypane posiekaną natką.
Czas: 45 min. 1 porcja = 340 kcalŹródło: Kurier TV