Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowa „babka”"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Pokrojone jarzyny, kurczaka, zieleninę (gałązkę natki odłóż) i przyprawy zalej 2 litrami wody.
Ugotuj. Wyjmij marchewki i mięso, ostudź. Wywar przecedź. Żelatynę namocz, rozpuść w gorącym wywarze.
Do formy na babkę wlej odrobinę ostudzonego wywaru. Odstaw na chwilę do stężenia.
Ułóż odłożoną natkę, pokrojone marchewki i jajka, osączony groszek zielony. Wlej trochę wywaru, odstaw. Ułóż pokrojonego kurczaka, zalej resztą wywaru. Schłodź.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie