Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, łatwo, smacznie i zdrowo
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11733
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8270
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155210
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1137
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11733
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8270
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155210
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1137
Składniki
Filety drobiowe solimy, pieprzymy i obsypujemy przyprawą gyros lub kebab.
Odstawiamy do lodówki (najlepiej na co najmniej 12 godzin).
Następnie smażymy na grillu elektrycznym od razu z obu stron (mięso nie wysycha wtedy) bez użycia tłuszczu, około 6, 8 min.
Następnie na mięso nakładamy szynkę konserwową (proponuję szynkę konserwową extra z Morlin pakowaną w plastrach) na to świeża czerwona papryka pokrojona w kostkę a na górę ser żółty paprykowy (hochland, też pakowany w plastrach).
Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni albo kuchenki mikrofalowej ale tylko na opcję grill - na około 10 min.
Smacznego