Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musztarda nie tylko po obiedzie. Może być świetnym dodatkiem do dań mięsnych lub ryb, podkreślając ich smak.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 26
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 26
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Filet kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z mlekiem. Kawałki kurczaka obtaczamy w mące, następnie w musztardzie z mlekiem, a na końcu w bułce tartej.
Na rozgrzanym oleju smażymy kawałki kurczaka z obu stron do zrumienienia.
Przygotowujemy dip: musztardę mieszamy z miodem, olejem i przyprawami, stopniowo dodając sok z cytryny. Mieszamy lub miksujemy aż sos będzie gładki.
Kąski kurczaka podajemy z frytkami lub ugotowanymi ziemniakami oraz dipem i ulubioną surówką.