Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musztarda nie tylko po obiedzie. Może być świetnym dodatkiem do dań mięsnych lub ryb, podkreślając ich smak.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4479
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4479
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Składniki
Filet kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z mlekiem. Kawałki kurczaka obtaczamy w mące, następnie w musztardzie z mlekiem, a na końcu w bułce tartej.
Na rozgrzanym oleju smażymy kawałki kurczaka z obu stron do zrumienienia.
Przygotowujemy dip: musztardę mieszamy z miodem, olejem i przyprawami, stopniowo dodając sok z cytryny. Mieszamy lub miksujemy aż sos będzie gładki.
Kąski kurczaka podajemy z frytkami lub ugotowanymi ziemniakami oraz dipem i ulubioną surówką.