Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musztarda nie tylko po obiedzie. Może być świetnym dodatkiem do dań mięsnych lub ryb, podkreślając ich smak.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 826
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8212
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13070
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 410
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2255
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 826
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8212
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13070
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 410
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2255
Składniki
Filet kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z mlekiem. Kawałki kurczaka obtaczamy w mące, następnie w musztardzie z mlekiem, a na końcu w bułce tartej.
Na rozgrzanym oleju smażymy kawałki kurczaka z obu stron do zrumienienia.
Przygotowujemy dip: musztardę mieszamy z miodem, olejem i przyprawami, stopniowo dodając sok z cytryny. Mieszamy lub miksujemy aż sos będzie gładki.
Kąski kurczaka podajemy z frytkami lub ugotowanymi ziemniakami oraz dipem i ulubioną surówką.