Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe kieszonki z dynią

Drobiowe kieszonki z dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 215

Kurczak w innym wydaniu.

Składniki

  • Dynia ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Ser żółty starty 3 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Filet z kurczaka podwójny 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło 2 łyżki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać, oczyścić z nasion i drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle., dodać dynię, przyprawić do smaku i udusić na wolnym ogniu do miękkości. Przestudzić, dodać ser, natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Umyte mięso osuszyć, naciąć kieszenie i nałożyć przygotowany farsz. Spiąć wykałaczkami, natrzeć solą i pieprzem i smażyć na oleju z każdej strony złociście. Lekko przestudzone kieszonki kroić w plastry i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń