Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w innym wydaniu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13733
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13733
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, oczyścić z nasion i drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle., dodać dynię, przyprawić do smaku i udusić na wolnym ogniu do miękkości. Przestudzić, dodać ser, natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Umyte mięso osuszyć, naciąć kieszenie i nałożyć przygotowany farsz. Spiąć wykałaczkami, natrzeć solą i pieprzem i smażyć na oleju z każdej strony złociście. Lekko przestudzone kieszonki kroić w plastry i podawać.